Alira
Hrabar

Alira Hrabar (1972., Zagreb) je freelance grafička dizajnerica i ilustratorica. Završila je grafički odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn nakon čega je diplomirala na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kesera. Tijekom školovanja i po završetku studija sudjeluje na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi kao autorica grafika i slika koje nisu limitirane na dvodimenzionalne medije već se oslanjaju i na prostornu dimenziju.

Grafičkim dizajnom se bavi od 2000-ih u ulozi art direktora, a od 2015. se aktivno bavi teorijskim istraživanjima u području povijesti grafičkog dizajna, te je tako realizirala nekoliko kustoskih koncepcija, postava izložbi i autorskih tekstova na tu temu. Bavi se ilustracijom i računalnom animacijom. Njen rad u domeni grafičkog dizajna neodvojiv je od ilustracije i računalne grafike tako da one često krase razne vrste i grupacije grafičkih materijala. Članica je HDD-a.

Alira Hrabar (1972., Zagreb) je freelance grafička dizajnerica i ilustratorica. Završila je grafički odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn nakon čega je diplomirala na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kesera. Tijekom školovanja i po završetku studija sudjeluje na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi kao autorica grafika i slika koje nisu limitirane na dvodimenzionalne medije već se oslanjaju i na prostornu dimenziju. Grafičkim dizajnom se bavi od 2000-ih u ulozi art direktora, a od 2015. se aktivno bavi teorijskim istraživanjima u području povijesti grafičkog dizajna, te je tako realizirala nekoliko kustoskih koncepcija, postava izložbi i autorskih tekstova na tu temu. Bavi se ilustracijom i računalnom animacijom. Njen rad u domeni grafičkog dizajna neodvojiv je od ilustracije i računalne grafike tako da one često krase razne vrste i grupacije grafičkih materijala. Članica je HDD-a.