F-2A

-2A jedinstvena je umjetnička suradnja Andereje Krušelj i Alire Hrabar — dviju autorica s bogatim izlagačkim i produkcijskim djelovanjem. Na Art Zagrebu umjetnice predstavljaju autorske radove povezujući dva različita umjetnička područja rada u jednu izlagačko-koncepcijsku cjelinu. Andereja Krušelj, oblikovateljica nakita čiji rad odlikuje izrazita vještina oblikovanja malih skulpturalnih formi post-punk poetike u kojem spaja materijale poput plemenitih metala s organskim i suvremenim materijalima. Alira Hrabar, dizajnerica i slikarica slojevitog, 

ali vizualno jasnog i grafički čitkog izričaja. Izražava se putem različitih medija, a ilustracije joj u jednoj iteraciji postaju knjige, u drugoj animirani likovi, a može ih preseliti i u trodimenzionalni prostor. Na prošlogodišnjem Art Zagrebu izlagale su pod akronimom K-2A, kada su surađivale s Koraljkom Kovač. Na ovogodišnjem izdanju Art Zagreba nastupaju pod novim akronimom F-2A i ugošćuju Danka Friščića, suvremenog hrvatskog slikara prvenstveno poznatog po svojim radovima koji se kreću unutar tematskog spektra interpretacija književnih djela, filmova, znanstvenih činjenica s referencama na nadrealno, nepoznato i onkraj nama vidljive stvarnosti.

-2A jedinstvena je umjetnička suradnja Andereje Krušelj i Alire Hrabar — dviju autorica s bogatim izlagačkim i produkcijskim djelovanjem. Na Art Zagrebu umjetnice predstavljaju autorske radove povezujući dva različita umjetnička područja rada u jednu izlagačko-koncepcijsku cjelinu. Andereja Krušelj, oblikovateljica nakita čiji rad odlikuje izrazita vještina oblikovanja malih skulpturalnih formi post-punk poetike u kojem spaja materijale poput plemenitih metala s organskim i suvremenim materijalima. Alira Hrabar, dizajnerica i slikarica slojevitog, ali vizualno jasnog i grafički čitkog izričaja. Izražava se putem različitih medija, a ilustracije joj u jednoj iteraciji postaju knjige, u drugoj animirani likovi, a može ih preseliti i u trodimenzionalni prostor. Na prošlogodišnjem Art Zagrebu izlagale su pod akronimom K-2A, kada su surađivale s Koraljkom Kovač. Na ovogodišnjem izdanju Art Zagreba nastupaju pod novim akronimom F-2A i ugošćuju Danka Friščića, suvremenog hrvatskog slikara prvenstveno poznatog po svojim radovima koji se kreću unutar tematskog spektra interpretacija književnih djela, filmova, znanstvenih činjenica s referencama na nadrealno, nepoznato i onkraj nama vidljive stvarnosti.

Andreja Krušelj

Alira Hrabar

Danko Friščić