Mladen
Vukres

Mladen Vukres je slikar srednje generacije, diplomirao je na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Igora Rončevića. Unatoč sklonosti eksperimentiranju tijekom školovanja, ostaje trajno vjeran štafelajnom slikarstvu. Svojim radom potvrđuje se kao inventivan autor, a njegova znatiželja rezultira eksperimentima i čestim hrabrim promjenama u izričaju. Njegujući osobnu ekspresiju, u dosadašnjem je opusu uspio ujediniti pop kulturu cijelog svijeta i u slikarskom iskustvu u formalno i tematski raznolikim ciklusima prakticirati refleksiju medija. 

Stalno se iznova predstavlja konceptualno osmišljenim slikarskim ciklusima posvećenim jedinstvenim motivima preuzetim iz časopisa, knjiga, stripa, filma, popularnih video igara i dr. – najprije je to, u ciklusu Forces, bio vojnik, potom je na izložbi „Tatoo“ elaborirao motive s tetovaže, a u Životu Spidermana oživio je strip junaka, koketirao je s hrvatskom naivom te pop junacima. Motive koje preuzme s interneta likovno elaborira u prepoznatljivu slikarsku, kultiviranu i vitalnu reinterpretaciju.

Mladen Vukres je slikar srednje generacije, diplomirao je na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Igora Rončevića. Unatoč sklonosti eksperimentiranju tijekom školovanja, ostaje trajno vjeran štafelajnom slikarstvu. Svojim radom potvrđuje se kao inventivan autor, a njegova znatiželja rezultira eksperimentima i čestim hrabrim promjenama u izričaju. Njegujući osobnu ekspresiju, u dosadašnjem je opusu uspio ujediniti pop kulturu cijelog svijeta i u slikarskom iskustvu u formalno i tematski raznolikim ciklusima prakticirati refleksiju medija. Stalno se iznova predstavlja konceptualno osmišljenim slikarskim ciklusima posvećenim jedinstvenim motivima preuzetim iz časopisa, knjiga, stripa, filma, popularnih video igara i dr. – najprije je to, u ciklusu Forces, bio vojnik, potom je na izložbi „Tatoo“ elaborirao motive s tetovaže, a u Životu Spidermana oživio je strip junaka, koketirao je s hrvatskom naivom te pop junacima. Motive koje preuzme s interneta likovno elaborira u prepoznatljivu slikarsku, kultiviranu i vitalnu reinterpretaciju.