Sandra
Ban

Sandra Ban, interdisciplinarna umjetnica s 30 godina profesionalnog djelovanja, danas živi i radi u samoodrživom ateljeu u prirodi, fokusirana na vizualizaciju kroz medij gline i eko art uz video i kolektivne performanse skulpturalnog slikarstva. Antropozofskog stava, prirodne i žive materijale spaja sa novim tehnologijama i dizajnom izražavajući duboke slojeve stanja svijesti konceptima apstraktnih prikaza i naglascima suvremene proze s ciljem ujedinjenja društva u raznim kulturno umjetničkim sektorima.

Članica je HZSU-a, HDLU-a, ULUPUH-a, Matica Hrvatska, AIC Međunarodne Akademije u Ženevi i brojnih drugih stranih organizacija. Izlaže samostalno i skupno na svjetskim žiriranim izložbama, festivalima, art rezidencijama. Priznata i nagrađivana u Hrvatskoj, na području Europe, Azije, USA-a i šire. Njezini radovi se nalaze u prestižnim muzejima, galerijama, parkovima širom svijeta.

Sandra Ban, interdisciplinarna umjetnica s 30 godina profesionalnog djelovanja, danas živi i radi u samoodrživom ateljeu u prirodi, fokusirana na vizualizaciju kroz medij gline i eko art uz video i kolektivne performanse skulpturalnog slikarstva. Antropozofskog stava, prirodne i žive materijale spaja sa novim tehnologijama i dizajnom izražavajući duboke slojeve stanja svijesti konceptima apstraktnih prikaza i naglascima suvremene proze s ciljem ujedinjenja društva u raznim kulturno umjetničkim sektorima. Članica je HZSU-a, HDLU-a, ULUPUH-a, Matica Hrvatska, AIC Međunarodne Akademije u Ženevi i brojnih drugih stranih organizacija. Izlaže samostalno i skupno na svjetskim žiriranim izložbama, festivalima, art rezidencijama. Priznata i nagrađivana u Hrvatskoj, na području Europe, Azije, USA-a i šire. Njezini radovi se nalaze u prestižnim muzejima, galerijama, parkovima širom svijeta.