Alina Gishyan

Alina Gishyan dolazi iz ugledne obitelji armenskih umjetnika keramike; tijekom proteklih šesnaest godina stekla je golemo iskustvo i razvila vlastiti stil jedinstvene keramičke funkcionalne keramike. Od dolaska u Hrvatsku ispreplela je svoja kulturološka nadahnuća s novim iskustvima koja je stekla u Hrvatskoj, gdje se fokusirala na avangardnu ​​i apstraktnu keramiku. Njezina umjetnička misija je stvoriti jedinstvena umjetnička djela u kombinaciji s dodatnom funkcionalnošću svakodnevne uporabe, pri čemu je sve komade izradila s posebnim materijalima sigurnima za hranu.
Trenutno Alina sudjeluje na međunarodnim simpozijima, a njeni se radovi mogu vidjeti na mnogim izložbama, galerijama i sajmovima.

Neprestano primjenjuje nove ideje na svoj stil eksperimentirajući sa stvaranjem različitih glazura i umjetničkih djela. Od 2019. ponosno nosi titulu narodne majstorice Republike Armenije.
Alina Gishyan živi i radi u Hrvatskoj, a svoje je radove izlagala u nekoliko zemalja kao što su Armenija, Hrvatska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Španjolska, Monako i Indija. Evo nekoliko izložbi koje je organizirala ili na kojima je sudjelovala u posljednjih nekoliko godina :
„The Dive” Zagreb, 2022, „WAD” 2022, Dubai, 2022, „La vie est belle” , Madrid, 2021, „Monaco Art Fair” Monaco, 2021,„The Honest Nostalgia” New Delhi, 2020, „Artistic Hands 4,5,6” Zagreb, 2020-2022, „Zagreb Ex Tempore” 2019, Zagreb, 2019,„Haghartsin Week 4” Dilijan,