Alira Hrabar

Alira Hrabar (1972.) je freelance grafička dizajnerica i ilustratorica iz Zagreba. Završila je grafički odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn te diplomirala na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kesera. Tijekom školovanja i po završetku studija sudjeluje na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi kao autor grafika i slika koje nisu limitirane na dvodimenzionalne medije već se oslanjaju i na prostornu dimenziju. Grafičkim dizajnom se bavi od 2000-ih u ulozi art direktora, a od 2015. se aktivno bavi teorijskim

istraživanjima u području povijesti grafičkog dizajna te je tako realizirala nekoliko kustoskih koncepcija, postava izložbi i autorskih tekstova na tu temu kao članica HDD-a. 
Bavi se ilustracijom i računalnom animacijom pa je tako kroz suradnju s HRT-om realizirala nekoliko različitih TV serijala kao autor vizualnog identiteta, ilustracija likova i scenografija te 2D animacija od kojih su neki uvršteni u kataloge EBU. Njen rad u domeni grafičkog dizajna neodvojiv je od ilustracije i računalne grafike tako da one često krase razne vrste i grupacije grafičkih materijala. Članica je HDD-a.