Anđela Zanki

Anđela Zanki rođena je u Zadru. Diplomirala je slikarstvo na Nastavničkom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2018. godine. Dobitnica je Rektorove nagrade 2017. godine za projekt Bojom do zdravlja u Kliničkom bolničkom centru Rebro. Sudjelovala je na rezidencijalnom programu u Leipzigu (srpanj-kolovoz), 2021. godine.
Izlagala je na nekoliko samostalnih izložbi: 2020. – THERE IS NOTHING INSIDE (Galerija Karas, Zagreb, 2019.), Stanja Plave II (Galerija Zilik, Karlovac, 2018.), Vibracije (Galerija Greta, Zagreb, 2017.), Apsurdom protiv otuđenja (s Nikolinom Kuzmić i Martinom Šatović, Academia Moderna, Zagreb, 2015.), Mali formati (Martom Tutom, Studio galerije Poola, Pula). Sudjelovala je na pedesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu (2020., 35. Salon mladih „Millennial“, 2018. Zagrebačka akademija), Best Forehand, Galerija Equrna Ljubljana, Slovenia).

Surađuje na međunarodnim projektima (2019. – stručna suradnica na projektu The Leipzig connection, 2017.-2018. asistentica Rezidencijalnog programa u Leipzigu, Njemačka, u okviru projekta De/konstrukcija slike, u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Hafenkombinati; 2015. asistirala je u Centru za kulturu Trešnjevka, u organizaciji izložbe Zagreb Ex tempore/međunarodna izložba keramike) i likovnim kolonijama.

U sklopu projekta Humanizacija javnih prostora putem likovnih intervencija autorica je javnog rada koji se nalazi u KBC-u Rebro. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu od 2017. godine. Živi i radi u Zagrebu.