Andrej Beštak
Anja Leko

Andrej Beštak i Anja Leko dinamični su duo iz Zagreba s adresom u Reykjaviku te audio-vizualni umjetnici koji će se na Art Zagrebu 2021. godine predstaviti digitalnim grafikama napravljenim u 3D softveru te s kratkom animacijom izrađenoj u istoj tehnici. Andrej je 2018. godine završio Grafiku na ALU, a Anja je diplomirala slikarstvo na Nastavničkom odsjeku 2017. također na ALU. Upoznali su se 2016. na Grafičkoj radionici Plemenitaš u Plemenitašu te su nakon dugogodišnjeg prijateljstva počeli i profesionalno surađivati na raznim umjetničkim projektima. Nesputani tehnikama i umjetničkim formama, ovi mladi avanturisti bave se slikarstvom, grafikom, kiparstvom, dizajnom tekstila, videom, glazbom i  performansom. Osim u umjetnosti, ovaj dinamični duo uživa u dobrim filmovima, dugim vožnjama biciklom ili autom, dobroj hrani, a ljeti ih često možete sresti na Jarunu dok se rolaju ili na otvorenjima izložbi njihove najdraže galerije Garaže Kambe.

Andrej Beštak diplomirao je Grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Izražava se u mediju instalacije, skulpture i zvuka. Živi i radi u Reykjaviku.

Anja Leko diplomirala je slikarstvo na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2014. izlaže na skupnim i samostalnim izložbama. Osim slikarstva radi u medijima skulpture, instalacije i videa. Živi i radi u Reykjaviku.