ART BUBBLE

Tajna dobro odjevene žene
Autorica: Lucija Buzančić
Kustosica: Jelena Mićić

Program Art bubble / Art & Money su pop-up izložbe čije su lokacije neprestano u pokretu i koje predlažu kustosi, kustoski kolektivi, povjesničari umjetnosti i svi zainteresirani za kustoske prakse prijavom na javni natječaj. Najzanimljivije prijedloge bira žiri sastavljen od vizualnih umjetnika. Prošlogodišnji pobjednički kustoski koncept bile su Ilustracije i animacije Lucije Bužančić pod nazivom „Tajna dobro odjevene žene“

postavljene u second hand dućanu ‘Ulični ormar’. Izložba je inspirirana citatima Žuži Jelinek koje je u svojoj knjizi uputila modernoj ženi 60-ih godina kako bi je savjetovala o suvremenom odijevanju i ophođenju. Danas su ta pravila smiješna i/ili neprimjerena, ali prizivaju u svijest ideju o tome da su se društvene prilike promijenile te nas pozivaju da propitamo koncept suvremenih društvenih trendova kojima često podliježemo, a da toga nismo ni svjesni.
Pobjednička izložba prvog Art Bubblea, ove je godine upotpunjena keramičkim predmetima ukrajinskog dvojca Morra Ceramics na kojima su otisnute pojedine faze u animaciji nastale prilikom kreiranja ilustracija.