Consuelo Palma

Consuelo Palma vizualna je umjetnica čiji se rad proteže od visina Anda do dubina ljudskog srca. Rođena i odrasla u Santiagu de Chileu, njezina je umjetnost inspirirana raznim temama iz najsvakodnevnijeg iskustva, kao i autohtonim i modernim tradicijama Latinske Amerike. Uvijek je u potrazi za univerzalnim umjetničkim jezikom koji nadilazi granice.
Palma je studirala grafički dizajn, zlatarstvo i graviranje metala, u potrazi za izražavanjem “snova i želja duše kroz materiju”. Trenutno se bavi slikarstvom i keramikom. Među njezinim najnovijim radovima je njezina serija o srcu, za koju se nada da će natjerati gledatelje da odbace klišeizirane konotacije orgulja i njihovog simboličnog oblika i pozvati ih da zamisle beskrajne druge ideje koje ona može evocirati. Tako će gledatelj ponovno vidjeti srce kao “razigraniju, raznolikiju, povezaniju i univerzalniju ideju”.

Umjetnica živi i radi u Zagrebu, a svoje je radove izlagala u nekoliko zemalja, uključujući Španjolsku, Italiju, Monako i Hrvatsku.
IZLOŽBE:
Pojedinac:
uskoro:
Rujan 2022. Soba “Lenka Franulić”, Veleposlanstvo Čilea u Hrvatskoj.
Dic 2022 “Prozori”, organizacija Hrvatski klub. Santiago, Čile
Prosinac 2019. Galerija AMZ “Flow”. Zagreb
studeni 2018. ” Duša dvaju svjetova ” Biblioteka Bogdan Ogrizović. Zagreb
Svibanj 2018., „Jedno srce, dvije zemlje“, Muzej Mimara. Dan čileanske kulture.
Kolektiv:
Consuelo Palma sudjelovala je na velikom broju skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.