Društvo povjesničara
umjetnosti Hrvatske

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske strukovna je udruga osnovana 1956. godine kada su zacrtani naši temeljni ciljevi: unapređivanje povijesti umjetnosti kao znanstvene discipline, promicanje likovne umjetnosti, afirmacija hrvatske likovne umjetnosti i kulturne baštine u zemlji i inozemstvu, briga o vrijednostima hrvatskoga kulturnog i prirodnog prostora te skrb za očuvanje, zaštitu i obnovu kulturne i umjetničke baštine. Sukladno ciljevima, Udruga djeluje na području kulture i umjetnosti te obrazovanja, znanosti i istraživanja.
Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske prvi put sudjeluje u programu festivala Art Zagreb. Želja nam je potaknuti konstruktivne razgovore o suvremenoj umjetnosti, potaknuti nove suradnje povjesničara umjetnosti i umjetnika. Kolegice koje su se odazvale na naš poziv artikulirale su svoje koncepcije i poglede na hrvatsku umjetničku produkciju i realizirale svoje ideje u obliku izložaba i panela.

Zahvaljujemo svim umjetnicima koji su sudjelovali te se nadamo da će se međustrukovni razgovori, druženja te razmjena ideja i iskustva nastaviti na dobrobit hrvatske kulture i razvoja kritičke misli.

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske

Krešimir Katušić

Jurica Mihinjač

Nataša Vuković

Karlo Klen

Eugen Varzić

Vida Meić

Matko Meštrović

Mitar Matić

Stjepan Šandrk

Marina Rajšić

Margareta Belančić

Siniša Lordan

Vedran Perkov

Vice Tomasović

Ivana Tkalčić

Ivana Tkalčić

Leo Katunarić Kadele

Leo Katunarić Kadele

Manuela Košević

Dalija Stanić

Vitar Drinković

Ivana Geček

Igor Gržetić