P E T O L I K
Opipljiva Fantazija

Izložba studenata  i alumnija 5 umjetničkih akademija

Evo, ponovno se u ovom, i dalje neobičnom lock-down neizvjesnom i izazovnom, netaktilnom okruženju i retorikama, dvojbenim funkcionalnostima – okupljamo u svojevrsnom nastavku sada već tradicionalne izložbe, prethodnog projekta TROLIK. Projekta koji okuplja i predstavlja najbolje radove studenata te alumnije naših hrvatskih akademija i stranih partnera.

Kroz ovu izložbu prikazujemo neophodnost direktne, fizičke, taktilne komunikacije i možda najvažnije-suradnje, kao svojevrsni pozitivni poziv kontrapunktiranju rastučem virtualnom kao dominantnom (?) obliku socijaliziranja.

Dakle, prikazujemo kreativnu, umjetničku de-virtualizaciju, toliko neophodnu u promišljanjima budućnosti, s obzirom da smo još uvijek ljudi sa tijelima, dodirima i postojimo (još uvijek) u stvarnom (?) vremenu i prostoru. Ovo je izložba Stvarnosti, ostvarenih, materijaliziranih fantazija i kreacija naših mladih Umjetnica i Umjetnika!

Ovoga puta predstavljaju se četiri hrvatske umjetničke akademije: Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Umjetnička akademija u Splitu i naši partneri s CAA (China Academy of Art) , Hangzhou u Kini – „Petolik“!

Danko Friščić