Rina Barbarić

Soba za izgubiti nevinost
video, 2019.‒2021.

Soba za izgubiti nevinost predstavlja proturječne osjećaje ‒ osjećaje uzbuđenja, potrebe, želje, nježnosti, neugode, straha i boli. Ona je na razmeđi djetinjstva i zrelosti. Svojim radom, autorica pozornost posvećuje nedefiniranom, teško predvidljivom osjećaju, koji snažno definira našu seksualnost.
Rina Barbarić diplomirala je 2015. godine s projektom Serija omota za gramofonske ploče umjetnika Elle Fitzgerald i Louisa Armstronga s kojim je uvrštena među pet najboljih studentskih radova na Bienalu vizualnih umjetnosti u Ljubljani. 

U travnju 2016. godine završava tromjesečno stažiranje u Aitor Throup studiju u Londonu kao grafički dizajner. Iste godine sudjeluje u timu Festivala kratkog filma u Ljubljani za koji izrađuje vizualni identitet, a kasnije se pridružuje i projektu VoxFeminaea “Strašne žene” u sklopu kojeg će njezine ilustracije biti korištene u društvenoj igri istog naziva. Godine 2019. participira u prvoj likovnoj rezidenciji u Portu, gdje započinje svoj projekt Soba za izgubiti nevinost, finalno predstavljen u Zagrebu u sklopu Mapping the Unseen programa.