Adolf
Polunić

Adolf Polunić živi i radi u Zagrebu te slika već nekoliko desetljeća. Svoj prvi izložbeni nastup imao je davne 1964. godine u ULUH-u u Zagrebu na izložbi koju je pripremio Josip Vaništa. Kreativnim stvaranjem se bavi od malih nogu – od krede po ploči, karikatura u društvu, pa sve do današnjih apstraktnih kompozicija na platnima većih formata, koje će predstaviti na Art Zagrebu. 

Povodom stote obljetnice osnutka Republike Turske, Turski kulturni centar Yunus Emre premijerno će javnosti pokazati sliku Adolfa Polunića nastalu na tu temu. Nakon duge i opsežne potrage za slikarom koji bi prikazao ovu temu, Turski kulturni centar odabrao je slikara Adolfa Polunića, koji je „…na jednom od svojih radova već davno prikazao energiju Turske…“.

Adolf Polunić živi i radi u Zagrebu te slika već nekoliko desetljeća. Svoj prvi izložbeni nastup imao je davne 1964. godine u ULUH-u u Zagrebu na izložbi koju je pripremio Josip Vaništa. Kreativnim stvaranjem se bavi od malih nogu – od krede po ploči, karikatura u društvu, pa sve do današnjih apstraktnih kompozicija na platnima većih formata, koje će predstaviti na Art Zagrebu. Povodom stote obljetnice osnutka Republike Turske, Turski kulturni centar Yunus Emre premijerno će javnosti pokazati sliku Adolfa Polunića nastalu na tu temu. Nakon duge i opsežne potrage za slikarom koji bi prikazao ovu temu, Turski kulturni centar odabrao je slikara Adolfa Polunića, koji je „…na jednom od svojih radova već davno prikazao energiju Turske…“.